Friday, August 1, 2008

Cu pumnu'n coaie

Anul trecut, pe cand programataurii paraseau tara masiv, imitand parca o migratie in masa a turmelor de Gnu, guvernul s-o gandit (ma rog, si-o cacat mintea) ca ar fi bine sa i retina in tara - oferindu-le conditii mai bune ?! Nici pomeneala: cumparandu-i (ca atata stiu bivolii) cu un mic procent de 6,5% la salar.

Anul asta, nemaiavand de pe cine sa ia pielea, s-or gandit (si acum, kiar le-o cacat mintea aia ingusta) ca ar fi bine ca fraierestenii care stau ore intregi in fata monitorului omorandu-si creierii, okii si nervii pentru a aduce profituri IMENSE patronilor si bugetului de stat (ca atata face: STA!) sa plataeasca si ei, alaturi de pesoanele cu handicap scutite si ele, contributia asta de 6,5% din salar, contributie pentru sistemul defect si infect de nesanatate.

Pai si atunci, cum sa nu pleci peste hotare?! La o viata mai buna, unde esti mult mai respectat decat in vagauna asta urat mirositoare, condusa de ciobani si populata, in majoritate, de oi cu okelari de cal!

POWER TO THE PEOPLE!

6 comments:

  1. dude....la ce te astepti intr-o tara in care patronii iti baga keylogger pe calc sa vada ce faci.. si o mai si recunosc cu seninatate.. la ce te astepti intr-o tara in care vine directorul si iti spune : o sa ai mai putin cu 6.5 % la salariu ca au rebagat astia impozitu`...

    La ce? io nu plec mah... da`mi fut creierii pana gasesc ceva uman... daca nu vestic....

    ReplyDelete
  2. "Patronii" voiai sa zici... :)))

    Ce sa le faci, ma, daca asta i-o invatat comunismu si atat retin ei din societatea asta?! Chiciosi, moi ca diareea, si ahtiati dupa profit mare in timp scurt... ca atata i duce chestia aia unde ar fi trebuit sa aibe capu'!

    Sa fim seriosi, niste Patroni adevarati au competente mult mai complete si cu baza groasa (nu doar obraz gros).

    ReplyDelete
  3. Texte oamenilor!
    Cat timp nu platiti si folositi exclusiv o asigurare privata, asigurarea trebuie platita. Daca statul nu vrea sa faca diferenta intre bugete, gestionand butetul sanatatii alaturi de pensii si alte alea, voi ca adulti aveti obligatia sa faceti asta.
    As vrea sa vad ca patronii in loc sa miorlaie ca le scade profitul o sa urle la stat sa separe bugetul de asigurari de restul bugetului pt a se stii pe cine dam in judecata.
    Buna sau rea, si neamtul plateste asigurari de tot felul si nu mai urla ca statul e de kkt.

    ReplyDelete
  4. Aaaaaaaaaa... pai zi asa, mai anonymous... neamtu nu urla ca statu' i de cacat... mda.
    Da' nu uita ca neamtu' nu se uita la jumatea lunii in contul de salariu si se scarpina in cur a paguba...
    Nu uita ca neamtu' isi schimba masina o data la doi ani.
    Nu uita ca neamtu nu da spaga in spitale doctorilor si asistentelor ca sa li se faca o injectie de calmare.Nu uita ca neamtu' nu isi duce medicamente de acasa cand se interneaza.
    Nu uita ca neamtu' isi permite imprumuturi la banca pentru casa (neamtul de rand, ordinar).
    Nu uita ca neamtu' nu sta 6 ore la coada la politie sa se inscrie pentru examenul de permis.
    Nu uita ca neamtului is deconteaza medicamentele, tocmai pentru ca plateste asigurare.

    Intr-un cuvant, nu compara traiul din Germania cu lupta ptr supravietuie din Romania...

    ReplyDelete
  5. Din nou, faptul ca ti se cere o taxa sociala, nu este un atac ci este normal. Vreau doar sa spun ca se ataca gresit: e normal sa contribui si sa ceri efecte, nu sa tipi ca ti se cere taxa. Despre neamt: teme-te de ziua cand Romania va fi altceva de cat un low-cost. Vei afla ca joburile mai si dispar (catre India, sunt destui, sunt EXCELENTI si sunt niste oameni chiar modesti). Sa repetam: hai sa cerem un comportament fair play de la toti: noi, patroni, stat. Cer sa am prestatii de sanatate de calitate si management separat al asigurarilor. Si mi se pare normal sa platesc pentru a putea beneficia. Bafta!

    ReplyDelete
  6. Anonymous, nici nu spun ca i normal sa nu platesti taxe.

    Tot ce spun este ca nu mi se pare corect sa platesc pentru ceva de care, oricum, nu beneficiez!

    E ca si cum, in loc sa platesti CASCO la o firma de asigurarai, platesti o suma lunara la un service auto. Sa zicem ca dupa 20 de ani de plata, fara probleme la masina, ai un moment de neatenti si bagi masina in stalp. Mergi la service-u' respectiv si, pe langa faptul ca trebe sa dai spaga la toti paznicii, trebe sa dai spaga si la mecanici ("sa iti repare bine masina") si reparatia sa ti-o platesti tot tu. TI S-AR PAREA NORMAL ASTA?!?!?! Mie nu!

    Eu muncesc pentru banii mei. Si imi pun sanatatea la bataie pentru asta. Io platesc cu sanatatea salariul pe care il incasez. Cred ca intelegi asta. Si cand am nevoie de servicii pe care oricum le platesc: drumuri bune, servicii medicale corecte, politie in interesul cetateanului etc. etc. etc., mi se spune "NU SUNT BANI!". Pai, unde sunt banii pe care i platim cu totii ca si taxe si impozite?! Da-mi te rog raspunsul la intrebarea asta!

    Da, corect, ai perfecta dreptate: "e normal sa contribui si sa ceri efecte", dar te inseli cand spui: "nu sa tipi ca ti se cere taxa". Eu nu tip ca mi se cere taxa, eu tip pentru ca, poate nu ai observat, banii pe care i platim noi ca si taxe NU se duc acolo unde trebuie, ci intra in vile personale, masini de lux personale, excursii personale... se duc in buzunarele celor care i colecteaza. IAR ASTA NU I NICI NORMAL NICI CORECT. Se numeste HOTIE LEGALA (pentru ca, deocamdata, nu i trage nimeni la raspundere).

    EU VREAU PRODUSUL PENTRU CARE PLATESC, LA CALITATEA PENTRU CARE IL PLATESC, SA FIE CLAR! M-am saturat sa tot platesc bir. Vreau sa platim impozite pentru niste servicii corecte. Pana cand le-om avea, io o sa tot atac un sistem inapt si un guvern de fanarioti!

    ReplyDelete