Thursday, January 29, 2009

Viata furata in spitale

Muncesti o viata ca robu' si platesti la CAS, ca, deh, esti corect (de fraier) pentru ce?!
Ajungi in spital unde niste macelari inconjurati de ceea ce pe dincolo se numesc "asistenti" si "asistente" isi bat joc de tine si te trateaza ca pe ultimul gunoi. Mori ca un caine in groapa de gunoi - fastuos numita "spital" - si motivul cu care se scuza acesti impotenti profesional este: "o disfunctionalitate de sistem".

Pai, vedea-v-as in groapa, stimati "doctori", de cand nepasarea este sinonim cu disfunctionalitate de sistem?!?!?! Cum poti trimite un pacient cu flacoane de sange seropozitiv in mana, prin oras?!?!?! Ce disfunctionalitate e asta, alta decat neuronala?! Cati neuroni si cata buna-vointa trebe sa ai ca sa respecti un juramant care iti defineste meseria?!

Respectul meu pentru acesti macelari o ajuns cam la nivelul de respect pentru PULIticieni.

Cum poti lasa un om sa moara, pentru simplul fapt ca tu, ca medic, nu iei "decat" 100.000.000 (una suta milioane) LEI VECHI in mana salariu lunar si asta ti se pare prea putin ca sa te spetesti sa arunci macar o privire unui om care, poate maine, ti-ar putea salva muierea de la viol (daca nici codul deontologic nu mai inseamna nimic)?!?!?! Adica, i mai greu sa te stergi la cur decat sa intrebi un bolnav: "Ce ai, ma?! Ce te doare?". Sa insemne asta, oare, ca doftorienii is toti murdari la cur?! E drept, ca in afara de cacat, nu au nimic in cap.

Spitale de CACAT, medici de CACAT, asistente de CACAT, tara de... AUR (am zis sa mai luminez un pic peisajul; si nici nu am gasit altceva care sa rimeze cu CACAT).

12 comments:

  1. Da ma... da` chestia asta nu`i de azi, si faza naspa`i ca toti o vedem si ne infuriem cand dam noi de ea... Am scris si la mine cand m-am plimbat cu bunica-mea de la un spital la altu` si de incompetenta asistentelor.... Au mai scris si altii ( vezi Tirea) despre macelari cu halate de doctor, iar cel mai recent e cazul batranului mort in spital la Slatina sau nu mai stiu unde, exact ca`n "Moartea domnului Lazarescu"... deci SISTEMUL SANITAR DIN ROMANIA SUCKS...

    Mai bine mor acasa decat sa ma trateze astia...

    Dixit...

    ReplyDelete
  2. Sa nu uit: voiai sa zici: MAI BINE TE TRATEZI ACASA, DECAT SA MORI IN SPITALE.

    Ce e trist, este ca te astepti ca doftoricieii astia sa fie niste intelectuali, iar de la niste intelectuali se presupune ca ai asteptari destul de mari... ca ei is fruncea tarii (intelectualii). In schimb, iti dai seama ca stai in fata unor PULItaii in halate halbe si fara chipiu. Pulanu/arma din dotare or fost inlocuite cu nepasare, diplomele obtinute sunt de fapt cumparate, limbajul este acelasi, buzunarele aceleawi (tot timpul deschise pentru mici "atentii"), meclele de smecheri de spatele blocului se aseamana, incat, daca nu i-ai vedea si i-ai pune sa vorbeasca, nu i-ai putea deosebi.

    Pana nu o sa intre cineva tare in ei, nu se va schimba NIMIC. Ministerul si colegiul macelarilor le canta-n struna si i sufla-n cur. De aia tot sistemu' nostru medical pute rau a caca.

    ReplyDelete
  3. Foarte bun articol!
    Ai descris perfect starea spitalelor din Romania si a indiferentei, incompetentei si coruptiei medicilor si asistentelor din spitale.
    In spitale intri cu o boala si iesi cu trei,cine nu da spaga nu este bagat in seama, iar multe operatii sunt prost facute.
    Tu ai fost internat in spital sau ai avut vreo operatie?

    ReplyDelete
  4. Anonymous, slava Domnului, nu am fost internat in "spitalele groazei si ale rusinii" (mint, am fost o data la reanimare, 2 saptamani, cu multi ani in urma, pe vremea cand nu era nesimtirea "medicilor" atat de mare). Nici operatie nu am avut de curand - sa ma tina Domnul tot asa - (doar pe la 3-4 ani am avut o operatie de hernie).
    Am avut, insa, rude internate in spital si stiu ce inseamna asta (din surse sigure). Apoi, am prieteni care mi-au povestit pataniile lor (vezi paulie).
    I rusinos cand dai peste "doctori" care sunt mai incompetenti decat macelarii.

    ReplyDelete
  5. exista medici foarte buni care si-au luat lumea in cap si sunt prin toate colturile lumii.
    chemati-va medicii inapoi...si nu le mai dati salarii de cacat si conditii de cacat.
    spalati-va de cacat si oferiti conditii salubre de viata.
    venim daca nu ne mai umpleti "de cacat".pina atunci...ajutam pe cei care ne respecta si ne trateaza cu respect!

    ReplyDelete
  6. Pentru a termina medicina...6 ani.Pentru prima specialitate 5 ani si pentru a doua inca cinci.
    Dupa prima...somer.Dupa a doua am plecat.
    Va pup!Numai bine!

    ReplyDelete
  7. Anonimule, te felicit! Ma bucur, sincer, pentru tine, pentru ca ai avut puterea, curajul si inteligenta sa pleci la o viata mai buna.
    Departe de mine gandul de a baga toti medicii in acceeasi oala!

    Tu spui: pina atunci...ajutam pe cei care ne respecta si ne trateaza cu respect! Aici, da-mi voie sa te corectez: ar trebui sa tratati si sa ajutati pacientii... nu cred ca cei ce mor prin spitale sau sunt completi ignorati, au avut, macar, sansa sa isi manifeste respectul sau lipsa de respect fata de un medic care din start ii ignora. Tu imi vorbesti de respectul sistemului, eu iti vorbesc de respectul pacientului. Nu cred ca voi, medicii, tratati sistemul. Sistemul doar va plateste (sau nu - desi, nu uita, pacientul plateste un impozit pentru care primeste in schimb niste servicii de cacat atat din partea sistemului cat si din partea medicului). Deci, pacientul iese mai in dezavantaj decat medicul, fiind batjocorit si de sistem si de medic.

    Eu iau partea atat a medicilor (buni si corecti) cat si a pacientilor... NU a sistemului care va/ne trateaza cu indiferenta. Tu/ voi, ati facut un juramant fata de un pacient. Statul/sistemul in toata povestea asta de "amor" joaca un simplu rol de colector. Pacientul/asiguratorul plateste, statul incaseaza, banii dispar, medicii si pacientii o iau in gura.

    No, io sper sa se schimbe modul in care sistemul isi trateaza medicii si medicii isi trateaza pacientii.
    Iti doresc bafta acolo unde esti si te sfatuiesc sa nu te mai intorci aici pana cand nu se schimba sistemul, ca nu are rost sa te chinui dupa ce tragi ca prostu in faculta. Stim cu totii ca medicina nu i floare la ureche, iar cei ce o fac pe bune merita un trai cu mult peste limita decentului!

    Merci de comentarii. Te mai astept la discutii!

    ReplyDelete
  8. In buna masura medicii romani isi trateaza cu respect pacientii.
    Ce ai face daca un tigan te-ar impinge pe holurile spitalului...su alti romani(ortodocsi nu-i asa?) pacienti care nu isi urmeaza macar minim tratamentul ar veni spunindu-ti ca esti obligat sa-l faci bine indiferent de atitudinea lui fata de ceea ce ii spui?
    Iti spun eu..iti iei lumea in cap.
    Lipsa de educatie exista indiferent de pozitia pe care o ocupi:medic sau pacient.Asa ca...mai usor cu "pacientii" educati.Stiu bine ce spun!
    In rest respect si numai bine!
    Imi pare rau ca "romanii" nu au nevoie de noi.Nu-i nimic...au altii!

    ReplyDelete
  9. Da, corect,. dar, inca o data, nu am spus ca toti pacientii sunt sfinti si toti medicii sunt macelari.

    Asa cum tu imi dai exemple de pacienti din mahala, asa pot sa iti dau si io exemple de medici din mahala.

    Dar daca esti imbrancit in spital, i vina mea?! De ce nu se angajeaza paznici/gardieni?! Nu sunt bani, de acord. Nu sunt bani pentru medicamente, nu sunt bani pentru mancare ca lumea in spital, nu sunt bani pentru nimic. Totusi, noi platim CAS - unde sunt banii aia?!

    Ca sa nu mai vorbim de sfanta spaga. Ca daca nu dai, apai, kiar esti tratat ca un infractor. Nu spun ca tu ai luat, nici nu ma intereseaza de altfel, sau ca toti medicii iau (cunosc medici care nu iau spaga, da, in spital public).

    Nu ma pomenit nimic de pacienti "educati", nu stiu de unde ai scos-o.

    Iar faci o confuzie: romanii au nevoie de voi, sistemul nu are nevoie de voi.

    Hai, ca vad ca ai plecat cu o idee gresita despre cele scrise de mine aici si batem apa-n piua.

    Ideea e ca sistemul medical aici pute rau. Si atata timp cat oamenii sunt plimbati cu ambulantele de la un spital la altul pana mor si sunt aruncati in strada ca niste cauciucuri sparte, degeaba o sa-mi spui tu ca pacientul e de vina.

    Medicii aia care nu se uita la un pacient "ca statul nu il plateste destul ca sa se ocupe de 20 de pacienti", de ce muma-sa s-o mai facut medic?!?!?! Mai bine se facea bisnitar si castiga bani fara bataie de cap.
    Daca esti medic bun, fa-ti treaba sau pleaca unde iti e mai bine. Dar, daca ramai aici, fa-ti treaba!

    Inca o data, nu uita: statul isi bate joc de medicii buni!

    ReplyDelete
  10. Un ultim comentariu pentru ca nu doresc sa polemizez:SPAGA NU O IAU TOTI.Daca nu o iei esti impins la propriu sa o iei.Daca nici asa nu o iei ti se spune:"lasa ca o dau altuia,fireai a dracului sa fii...ca moare alta de foame"...Daca nici asa nu o iei:ti se spune ca pui in pericol sistemul!
    Educatii sunt o minoritate in Ro.Nu spun ca in alte parti curge lapte si miere...dar asa ceva nu se intimpla si daca se intimpla poti reactiona...si exista raspuns satisfacator!Iti asumi responsabilitatea,semnezi si esti respectat pentru semnatura ta...si pentru faptul ca ITI ASUMI RESPONSABILITATEA TOTAL!
    Numai bine si...sanatate!

    ReplyDelete
  11. Mda, pacat la lupii batrani ii corup pe cei tineri (in cam toate institutiile). De asta sistemul nostru este un sistem virusat

    Romanii trebuie invatati sa reactioneze, trebuie sa devina constienti ca au drepturi.
    Au drepturi in spitale, in scoli, in sectiile de politie, in tribunale.

    Atat timp cat o sa fim tratati ca gunoaiele fara sa reactionam, ne meritam soarta.

    Io asta incerc sa explic omului de rand. Sa inteleaga ca are drepturi, sa se informeze asupra lor (nu sunt jurist sa incep sa citez legi pe-aici) sa beneficieze de ele.

    No, spor si numa' bine!

    ReplyDelete
  12. multumesc dragul meu ardelean!
    cunosc citiva oameni dintr-o bucata in zona aceea....de care imi e dor si pe care ii revad ori de cite ori pot/putem.
    "no,numai bine",cum zici tu si...iti spun asta cu drag.

    ReplyDelete