Wednesday, April 15, 2009

Unde e mUE?!

Rascoala haotica din Rep. Moldova ne-o adus aminte, la scara mai mica, de revolta noastra din '89.
De ce spun ca in Rep. Moldova o fost "haotica"?! Pentru ca nu or existat lideri declarati. O rascoala condusa din umbra, de anumite interese care, din cauza fricii (sau in virtutea tatonarii terenului), au ezitat sa iasa in fata, sa puna piciorul in prag si sa-i dea cadou lui nenea Vovo o cravata in forma de streang.

Am crezut ca o venit si vremea Moldovei sa ingenuncheze in fata Capitalismului si sa imbrace straiele noi (in dungi si cu maneci lungi) de piata de desfacere. Nu a fost sa fie. Dar, judecand dupa pattern-ul intamplarilor ce au premers revolutiei noastre din '89, aceasta rascoala este doar "linistea" dinaintea furtunii, si Moldova nu va mai vedea prea multi ani de comunism. Istoria se repeta si se va repeta si in cazul Moldovei.

Sa ne intoarcem, insa, in ograda noastra. 'Nea Voronin, in deliru-i(sau nu?!) comunist indoctrinat pana in fundul gaurii curului s-o apucat sa arunce cu acuze in Romanica, tara condusa de cea mai "usoara" clasa politica din Europa. Dar in timp ce Vovo arunca in Romanica (tara "membru" fleoscait al Uniunii) cu tot felul de balacareli, mUE, ce pazea?! Sau suntem solidari numai la BINE?!?!?! Suntem solidari numai la COTIZATII?!?!?!

Iata inca o dovada ca am intrat in mUE doar pentru a plati... Fereasca Dumnezei sa fim in situatia de a astepta vreodata vreun ajutor de la NATO.

No comments:

Post a Comment