Friday, July 18, 2008

Ironie

Universul pe care il cunoastem, atat cat il cunoastem, are miliarde de galaxii, intinse pe miliarde de ani lumina; fiecare galaxie are miliarde de stele; miliarde de miliarde dintre stelele astea au planete. Miliarde de miliarde de miliarde dintre planetele astea au sateliti naturali.

Si noi, ca unica forma de viata (cunoscuta) din Universul asta, practic infinit, ne sufocam si ne auto-otravim pe cacatu' nostru de planeta. :))) O mica insula (inca) albastra intr-un ocean infinit si rece...

Isn't this ironic?!?!?!

4 comments:

  1. Cand zici "noi", te referi la tine si la mine? sau la bosketarii din canale? sau la diversi oameni "mari" si multimiliardari?
    (intrebare retorica, no need 4 answer)
    Iar cu "dezmierdatul" planetei pe care am facut oki cu totzii, cre'ca te cam grabesti, adica in viziunea mea, singura vina a planetei asteia este ca ne suporta, ca ii suporta pe unii...
    Si din cate vedem a inceput sa nu ne prea mai suporte (cutremure, furtuni, canicule, alea alea)
    Probabil ca daca ne-am putea muta cu totzii pe o alta planeta in scurt timp, ar ajunge tot o "planeta de cacat" si inca mai repede decat ne-a trebuit sa ne distrugem propria planeta.
    So... solutia tre cautata in inlaturarea cauzei problemei nu in stele... verzi ;)

    ReplyDelete
  2. Stai, stai, ca m-ai inteles gresit, adica, nu m-am exprimat cum trebuie: Cand am zis "cacat" de planeta, ma refeream la dimensiuni, adica pe "micutza noastra planeta" albastra, in curand maro... :(

    Da, i bine ce zici tu cu cautarea solutiei in inlaturarea cauzei, nu in "tratarea ei", dar, asa cum se intampla in multe cazuri pe langa noi, nu se cauta tratarea cauzei, ci a efectului... pentru ca veniturile sunt mai mari, that's all.

    Tare mi ca pana sa ne trezim, o sa fie prea tarziu...

    ReplyDelete
  3. Nu te mai agita .. o sa murim mai devreme (pana reusim noi sa o distrugem in totalitate ..) :)) .. acu .. daca vine apocalipsa in 2012 [=))] .. e naspa treaba .. [e prea devreme]

    ReplyDelete
  4. Salutare, Powerpuff Boy, si bun venit pe blog-u' meu!

    Da, PB, asta kiar ar fi culmea ironiei: disparitie prematura (exact cum facem noi cu n specii: lupi marsupiali, bizoni, rechini balena, elefanti, tigri, should I go on?!)

    "Apocalipsa" cum i zici tu poate veni si mai repede de 2012 sub mai multe forme iar extinctia poate fi rapida sau lenta: un virus letal "on the loose", razboi nuclear, extreme meteorologice, inversarea brusca a polilor magnetici ai Pamantului (era o idee vehiculata la un moment dat), un asteroid, extraterestri, poluare excesiva etc.

    Nu prea m-as crampona io intr-un an fix, anuntat ca trenu-n gara: "[Jingle-start.wav] Cshhhhc, apocalipsa prin coliziune cu asteroid dinspre Alpha Centauri soseste pe Pamant-terminus in anul 2012 la ora 15:47 GMT. Va rugam eliberati planeta sau BLOW YOUR MONEY ON HOOKERS AND BOOZE AND JEWELS AND EXPENSIVE CARS!!! Cssshhhhc! [Jingle-end.wav]".
    Apoi, in 2012: "[Jingle-start.wav] Cshhhhc, apocalipsa prin coliziune cu asteroid dinspre Alpha Centauri soseste pe Pamant-terminus cu o intarziere de ativa ani! Cei ce si-au cheltuit banii pe HOOKERS AND BOOZE AND JEWELS AND EXPENSIVE CARS si nu le mai pot achita... TOUGH LUCK, MUTHA FUCKERS!!! Cssshhhhc! [Jingle-end-evil-mad-scientist-laugh.wav]".

    Ideea e sa incercam, pe cat putem, sa pretuim ceea ce am "primit" (pentru ca nu am castigat planeta): echilibrul natural!

    Sa ne gandim cand aruncam mancarea la cainii si pisicile de apartament, cati oameni mor de foame in tarile subdezvoltate si cata mancare arunca LA GUNOI super-market-urile din tarile asa-zis CIVILIZATE. Sa ne gandim cand mergem in natura si lasam in urma toate gunoaiele care ne-ar da crampe la labe daca le-am duce la container. Sa ne gandim cand mergem la vanatoare sportiva, asa, just for fun. SA NE GANDIM... desi pe unii s-ar putea sa i cam doara!

    ReplyDelete