Friday, April 18, 2008

Decat codas la oras, mai bine in satul tau fruntas...

Adevar sau mit?!
Oare incep proverbele stramosesti sa isi piarda din sens?!

Adica, evident, acum muuuuulti ani, in tara asta, cand orasele erau populate de intelectuali adevarati intr-un procentaj superior celui prezent, prostu care venea din satul unde era fruntas si se facea de cacat in oras, prefera sa se intoarca pe meleagurile natale, motivandu-si insuccesul cu expresia mai sus mentionata, devenita si proverb... si pe buna dreptate.

Atunci, simplul fapt ca erai profesor, erai CINEVA, faceai parte din elita comunitatii. Iar daca mai erai si profesor de limba straina... UAU!!! (asta, asa, ca o paranteza, ca sa vedeti unde am ajuns...)

Dar, ce ne facem, fratilor, ca azi, cu cat esti mai tzaran, mai snob, mai mahalagiu, mai involuat intelectual, mai iubitor de chiciuri si subcultura, cu atat mai mult ai sanse sa devii fruntas la oras... de sat sa nu mai vorbim. La noi, in loc ca orasele sa creasca in detrimentul mahalalelor, se intampla exact invers.

Si uite asa, in fruntea tarii, ajung nebuni (WC Tudor), lautari (no comment, i stiti dumneavoastra), siliconate cu camionul de ruj dupa ele (Zavorata), oieri (mi scarba sa i pronunt numele), marinari (din Golden Shlitz), gunoieri oligofreni (prigoniti de mama intelepciune), blonde care se pricep mai mult la supt decat la politichie, alaturi de alti saltimbanci si clowni care si-au gasit in politica un medicament pentru incapacitatea de a se face afirmati pe cale intelectuala, toti cu gandul la un singur lucru: CASCAVALUL, CIOLANUL si ghidati de un cod deontologic cu o singura norma: "Daca dintr-o afacere tie nu iti iese nimic, respinge-o!".


Io cred ca Tepes s-o stins prea timpuriu, si alaturi de el o murit si mandria si demnitatea noastra de entitate nationala!

Pacat, mare pacat... o tara atat de frumoasa, populata de un neam de lepre si lingai!

2 comments:

  1. Da man... din pacate ai dreptate... dar e greu sa intri in politica daca nu ai supt sau nu ai pe cineva tare in spate.. sau nu ai publicatii ( vezi Romania mare) .. si numai in politica... Democratia asta e inteleasa prost.. acu` ca sa poti sa faci ceva trebuie sa dai spagi peste spagi.. sa lingi in cur.. pana iti vine sa vomiti.. altfel.. ramai cu pulimea...

    ReplyDelete
  2. Pai da, trebe sa faci toate astea pentru ca deja politica romaneasca este un organism viu, parazit care se autosustine, se autoalimenteaza. Trebe sa faci ca restu ca sa ajungi ca restu!

    ReplyDelete