Friday, April 11, 2008

Mahalaua

Mai ieri, alaltaieri, neavasta mea statea la coada la un cabinet medical (nu, nu s-or bagat portocale).

In sala (holul) de asteptare, pe langa alti asteptareti, o puleata plina de aur, un pic mai bronzata - daca imi amintesc bine - se baga in seama ca chilotii in cur cu diverse comentarii, care mai de care mai penale. Insa, unul singur mi-o atras atentia: suparata ca doftorul nu mai venea, si cele 10 minute de asteptare i se pareau o eternitate, galinaceea scoate o fraza de genul: "Mama, cat astept aici. Pai nici la maternitate nu asteptam atata si acolo ma cunostea lumea ca sunt 'cineva' ".

Si acum vine comentariul si nelmaurirea mea: Pai CINE, anafura ma-sii, era tanti asta copitata?! Ce dracului de persoana super importanta era ea?! Ce draq de figura istorica impozanta se credea ea?!

Nu pot sa cred cum laturile date de toate "televizuinele" cu balacareli din casa prigoana sau banica-marin pot sa influenteze gandirea de mahala a maselor, in asa hal, incat orice negru-sub -unghie, orice flegma deshidratata, orice cacat acoperit cu inele de aur, orice muc-minune sa se creada "cineva'.

Din pacate, in tara asta atat de frumoasa, dar blestemata cu un popr atat de tembel, sensul cuvantului 'CINEVA' s-o denaturat. Si nu ma refer aici la 'cineva'-ul din contextul: "Cineva te-o cautat" sau "Cineva sa duca gunoiu", sau "Cineva ma tot suna noaptea la 3". Nu, este vorba de "CINEVA"-ul din: "Copile, bunicul tau o fost CINEVA. Bunicul tau, Stefan cel Mare, o fost CINEVA!", sau "El este CINEVA. El, George Enescu, Mihai Eminescu, Brancusi, Einstein, Watt, Michelangelo, Tesla, Shakespeare, Mozart, etc. etc.". EI sunt CINEVA.

Dar, intr-o tara in care profesorul moare de foame si sufera de batjocura, medicul viseaza la o garsoniera iar actorul isi blastama zilele ca nu s-o facut manelist sau fotbalist, de ce ma mai mira ca mahalaua infloreste ca mucegaiul pe o bucata da shaorma uitata intr-un tomberon?!

Cand aud lumea, oraseni veniti de la tara, ca zice: Io fac asa, ca am auzit-o pe Teo, sau pe Raduleasca, sau pe Monica a lu Virinel, sau pe BahmuteanCA CA face asa... mi se scoala paru in cap.

DA CINE P**A MEA I TEO ASTA, FRATE?!?!?! CA IO NU VAD NIMIC ALTCEVA DECAT O JOIANA UMFLATA SI FRUSTRATA!!! CINE GURA MAMII VOASTRE I BAHMUTEANCA ASTA, CA DACA DA DE DOUA ORI DIN CAP ISI DA CREIERU DE TOTI PERETII CRANIENI SI UITA SI CAT FACE 1+1?!?!?!

Am inceput sa avem niste "modele" de viata, de te dor sinapsele...

Pffffff... poate se va trezi careva, vreodata, sa ii deporteze pe toti astia in Siberia, si sa i duca acolo si pe cei ce ne conduc in prezent, sa formeze o tara a lor si a ursilor... da, tare mi ca s-or razvrati ursii si ni trimit inapoi!!!

4 comments:

  1. Ca bine zici... urli la luna, vorba 'ceaia "Cainii latra ursul trece..." noi sclavagim cu drag... Nu degeaba statul incurajeaza tziganii si prostanii sa se inmulteasca ... pardon nu tzigani ci romi, romani, romales... cu unu sau doi de "r" tot romåni is pana la urma ... ca deh, guvernantii nostrii au nevoie de retardati pe care sa ii exploateze nu au nevoie de 'telectuali care sa le conteste deciziile impotente ejaculate precoce din creerele lor meschine... hai ca ma sictiresc si am cojmare toata noaptea ...

    ReplyDelete
  2. Te cam inseli "el"! arata-mi mie un numar covarsitor de tigani / ciori / ciordaci / tuciurii- cu cati de "r" vrei tu - care muncesc si o fac bine!

    Muncim noi pentru ei si ei isi fac palate.

    si noi fraierii platim taxe si impozite si ei se fofileaza sub okii si lipsa de reactie a incompetentilor de la conducerea acestei carute cu boi numita Romania.

    ReplyDelete
  3. aha, pai haista-i si ideea, tuciuristi stau linistiti in cotetzo-palatele lor si isi vad de ciordeala, iar prostanii munceste - nici unul nici altu nu se ia de activitatea guvernatoriceasca - unii pt ca ii doare la jegu dintre dej'te, altii pt ca asa e ei "generatia McDonald, KFC & Shit like this" si inghit excrementele ceerebrale ale alora de sus, si se mai si mandresc cu cat de intelighenti sunt ...
    Gata mi-a expirat inspiratia pe seara asta, keep up the good work! ;)

    ReplyDelete
  4. Bai, in tara asta, ca sa o duci bine, in general, trebe sa calci pe cadavre.

    Si poate, da, nu te va judeca nimeni aici... dar sunt sigur ca exista ceva mai mare decat judecata prostilor de aici.

    ReplyDelete