Wednesday, May 14, 2008

Ciclul Menstrual al Romaniei

Dupa observatii indelungate, am remarcat un fapt interesant:

Ciclul Menstrual al Romaniei este de 4 ani si dureaza cam 2-3 luni. Spre deosebire de femei, insa, in aceasta etapa, Romania infloreste.

Asadar, o data la 4 ani, timp de 2-3 luni, mai cateva strazi sunt asfaltate, mai apar parcari pe ici pe colo, mai 2-3 cladiri sunt renovate, mai o piateta primeste o fantana arteziana, mai o hoarda de caini comunitari este relocata, mai un gazon este tuns s.a.m.d.


Acest ciclu, coincidenta sau pura intamplare, incepe odata cu deschiderea sezonului "tampeniilor" (campaniilor) electorale si ia sfarsit odata cu aflarea rezultatelor scrutinelor.

Si intre aceste perioade de timp ce se petrece?!?!?!?!?! Pai: apar vile, masini de lux, cladiri ultra si exagerat de moderne si luxoase pentru diverse institutii de care rar auzi sa-si faca treaba: sediul protectiei mediului (jacuzzi, marmura, lemn de abanos, etc.), nu stiu ce sediu al ministerului sanatatii, si altele. Tot in aceste perioade de "liniste", conturile edililor cresc vertiginos, asemeni unui Fat-Frumos pe steroizi si vitamine, rudele acestor edili apar prin puncte cheie in diferite institutii ca ciupercile dupa ploaie (si asta nu ar fi o problema daca facultatile intelectuale le-ar ajuta sa faca fata postului respectiv, doar ca "fata lu' tata" habar n-are ce e aia "management-ul productiei", sau "fonduri rambursabile", sau "UE". Si la ce bun?! Banu' sa vina, sa poata loaza sa isi ia o masina de fitze cu care sa isi transporte neuronul rahitic prin diverse cluburi unde, cand locul este "full" coeficientul de inteligenta total ajunge cam la nivelul inferior al piciorului stang al viermelui de matase).

Imaginati-va, cum ar arata Romania daca ar fi alegeri anuale... va las pe voi sa fabulati aici!

4 comments:

  1. M-ai facut sa zambesc... alegeri anuale ar insemna orase curate, asfaltate, modernizate constant... Ar insemna civilizatie, respect, liniste... eh.. visez cu ochii deschisi.. si is la birou... nu`i bine :D ... dar chiar m-ai facut sa zambesc :P

    ReplyDelete
  2. Da ma, mi-am facut si mie pfta cu alegerile astea anuale. Kit ca se platesc din buzunarul nostru, macar banii nu se mai duc pe masini, vile, pipitze si alte dotari de lux inutile.

    Am fi invidia lumii...

    ReplyDelete
  3. la femei la menstra le apar cosurile..deci intr-un fel si ele infloresc ;)

    ReplyDelete
  4. Si la fel ca si in tara asta, cand au perioada respectiva, nu vrei sa le fii in preajma! :)

    ReplyDelete