Tuesday, April 22, 2008

DESTEAPTA-TE, ROMANE!

Dragii mei cititori si cititauri, iata ce am primit azi pe mail. Un articol superb! Felicitari autorului! Enjoy!


Lasa-i sa te sinucida

26/04/2007

de Patrick Andre de Hillerin

Lasa-i sa te sinucida

Lasa-i sa te sinucida


Salut, prietene! Ce faci? Ai putin timp liber? Aaa, esti ocupat... Inteleg. Deci nu iesim la o vorba in parc, pe banca, cu berea in mana... Ei, iarta-ma! Stiu ca ai treaba si eu te retin cu maruntisurile mele. Stiu, nu mai trebuie sa-mi spui. Apropo, ai vazut ce soare misto e azi afara? Stiu, n-ai avut timp. E drept, tu ai mult de munca, ai responsabilitati. Iarta-ma, prietene, iarta-ma! Stiu, sunt aberant cu cicaleala asta. Asa e, unii muncesc din greu, iar altii o freaca. Ai dreptate. Ar trebui sa-mi iau si eu un job adevarat, bine platit, cu responsabilitati, cu termene-limita foarte stranse etc., etc. Iti promit ca, cu prima ocazie, o sa ma interesez. Ce sa caut? "Pachet salarial atragator", "lucru intr-o echipa tanara si dinamica", "mediu creativ", "posibilitatea unei cariere stralucitoare"? Zi-mi, te rog, ce sa caut. Si cum sa ma prezint la interviu? La costum? Ala de la BAC merge? Nu? Atunci ceva de la Zara? Poate... Ce sa spun? Ca sunt deschis oricarui challenge, ca sunt o persoana competitiva, ca sunt creativ si ca ador lucrul in echipa? Cam asa, nu? Da" platesc bine, nu? Aha, salarii bune, de multinationala... Si programul cum e? Cum zice in ziar, "flexibil"? Aha, si ce inseamna flexibil? Cum adica: vii la ora fixa si iti arati flexibilitatea de a sta peste program? Macar te platesc pentru ore suplimentare? Nu te platesc? Pai de ce? Ca nu e in politica firmei? Si atunci de ce faci ore suplimentare? Asta e in politica firmei? Am inteles. Deci castigi bine. Ma rog, foarte bine. Ziceam doar ca un salariu confidential inseamna, mai nou, un salariu bun... Stiu ca ai masina de la serviciu, ai laptop, ai telefon. Dar mai stii cand ai vazut ultima data alta lumina decat cea de neon? Cam inainte de angajare, nu? Misto, ce sa zic!


Si-acum hai sa vorbim serios. Stii, prietene, ca ai niste drepturi? Stii, nu? Cica, in conformitate cu legislatia tarii unde traiesti (!?) si lucrezi, programul tau de lucru e de maximum 8 ore pe zi? Stiai ca orele suplimentare se platesc dublu? Stiai ca ai weekend-ul liber? Stiai? Aha, si daca stiai de ce accepti toate conditiile lor fara sa cracnesti? Doar pentru ca vrei sa avansezi? Pentru ca vrei sa fii un tanar (parul alb, dintii slabi, vlaga lipsa la doar 30 de ani) de succes? Doar pentru asta? Pentru ca vrei sa fii fruntas la oras? Beton! Dar pot sa-ti spun ceva? Stii ca esti un impostor, prietene? Stii ca ai tai nu te-au nascut sa fii un robotel? Stii ca, de fapt, pe nimeni nu intereseaza ca tu lucrezi pentru compania x, cu profituri de z miliarde?


Nu, prietene, habar n-ai. Da" habar n-ai! Altfel, nu-i lasai pe-aia pentru care lucrezi sa te sinucida lent, dar sigur. Sa-ti fie tarana usoara, prietene, si, daca tii mortis, sa-ti fie de la Decoflora, ca doar n-ai muncit de pomana pana la 32 de ani!
Al tau,

PAH

Friday, April 18, 2008

Sa moara si capra vecinului...

Ma gandeam la ce neam de pupincuristi am ajuns si mi-o venti in minte tragedia (nu ii voi spune caz, ca nu sunt jurnalist de cartier si nici avocat) Teo Peter. Tragedia Teo Peter scoate in evidenta fapte care ma sperie, ma indurereaza si ma scarbesc in acelasi timp.

Ma speriu cand vad ce au ajuns politicienii nostri: niste carpe cu care americanii (si nu numai) spala dusumeaua plina de sange, sudoare si cacat a lumii.

Ma indurereaza cand ma gandesc ca un om nevinovat o fost omorat de un inconstient beat (cel mai probabil) care acum se lafaie bine mersi intr-un locsor caldut si ferit.

Ma scarbesc la gandul ca devenim niste nimicuri, niste dejectii umane, niste produse de liposuctie, aruncate de unii si folosite de altii pe post de combustibil.

Dar ce ma doare cel mai tare, kiar imi porvoaca o durere sufleteasca, este faptul ca nu mai suntem uniti. Suntem un pahar de otet in care fiecare molecula se crede altceva si trage sa fie altceva... Daca am trage impreuna sa ajungem vin, am ajunge o delicatesa de lux... Asa, o sa ramanem un pahar de otet, in care toate celelalte pahare or sa-si arunce dejectiile fara nicio jena!

Si ce ne mai place cand cel de langa noi o pateste!!! Doamne ce bine i cand avem motiv de barfa. Si cu cat patania vecinulu i mai tragica, cu atat satisfactia poporului barfitor creste. "Niste mahalagii imputiti, domnule" cum ar zice un prieten de-al meu!

Decat codas la oras, mai bine in satul tau fruntas...

Adevar sau mit?!
Oare incep proverbele stramosesti sa isi piarda din sens?!

Adica, evident, acum muuuuulti ani, in tara asta, cand orasele erau populate de intelectuali adevarati intr-un procentaj superior celui prezent, prostu care venea din satul unde era fruntas si se facea de cacat in oras, prefera sa se intoarca pe meleagurile natale, motivandu-si insuccesul cu expresia mai sus mentionata, devenita si proverb... si pe buna dreptate.

Atunci, simplul fapt ca erai profesor, erai CINEVA, faceai parte din elita comunitatii. Iar daca mai erai si profesor de limba straina... UAU!!! (asta, asa, ca o paranteza, ca sa vedeti unde am ajuns...)

Dar, ce ne facem, fratilor, ca azi, cu cat esti mai tzaran, mai snob, mai mahalagiu, mai involuat intelectual, mai iubitor de chiciuri si subcultura, cu atat mai mult ai sanse sa devii fruntas la oras... de sat sa nu mai vorbim. La noi, in loc ca orasele sa creasca in detrimentul mahalalelor, se intampla exact invers.

Si uite asa, in fruntea tarii, ajung nebuni (WC Tudor), lautari (no comment, i stiti dumneavoastra), siliconate cu camionul de ruj dupa ele (Zavorata), oieri (mi scarba sa i pronunt numele), marinari (din Golden Shlitz), gunoieri oligofreni (prigoniti de mama intelepciune), blonde care se pricep mai mult la supt decat la politichie, alaturi de alti saltimbanci si clowni care si-au gasit in politica un medicament pentru incapacitatea de a se face afirmati pe cale intelectuala, toti cu gandul la un singur lucru: CASCAVALUL, CIOLANUL si ghidati de un cod deontologic cu o singura norma: "Daca dintr-o afacere tie nu iti iese nimic, respinge-o!".


Io cred ca Tepes s-o stins prea timpuriu, si alaturi de el o murit si mandria si demnitatea noastra de entitate nationala!

Pacat, mare pacat... o tara atat de frumoasa, populata de un neam de lepre si lingai!

Friday, April 11, 2008

Mahalaua

Mai ieri, alaltaieri, neavasta mea statea la coada la un cabinet medical (nu, nu s-or bagat portocale).

In sala (holul) de asteptare, pe langa alti asteptareti, o puleata plina de aur, un pic mai bronzata - daca imi amintesc bine - se baga in seama ca chilotii in cur cu diverse comentarii, care mai de care mai penale. Insa, unul singur mi-o atras atentia: suparata ca doftorul nu mai venea, si cele 10 minute de asteptare i se pareau o eternitate, galinaceea scoate o fraza de genul: "Mama, cat astept aici. Pai nici la maternitate nu asteptam atata si acolo ma cunostea lumea ca sunt 'cineva' ".

Si acum vine comentariul si nelmaurirea mea: Pai CINE, anafura ma-sii, era tanti asta copitata?! Ce dracului de persoana super importanta era ea?! Ce draq de figura istorica impozanta se credea ea?!

Nu pot sa cred cum laturile date de toate "televizuinele" cu balacareli din casa prigoana sau banica-marin pot sa influenteze gandirea de mahala a maselor, in asa hal, incat orice negru-sub -unghie, orice flegma deshidratata, orice cacat acoperit cu inele de aur, orice muc-minune sa se creada "cineva'.

Din pacate, in tara asta atat de frumoasa, dar blestemata cu un popr atat de tembel, sensul cuvantului 'CINEVA' s-o denaturat. Si nu ma refer aici la 'cineva'-ul din contextul: "Cineva te-o cautat" sau "Cineva sa duca gunoiu", sau "Cineva ma tot suna noaptea la 3". Nu, este vorba de "CINEVA"-ul din: "Copile, bunicul tau o fost CINEVA. Bunicul tau, Stefan cel Mare, o fost CINEVA!", sau "El este CINEVA. El, George Enescu, Mihai Eminescu, Brancusi, Einstein, Watt, Michelangelo, Tesla, Shakespeare, Mozart, etc. etc.". EI sunt CINEVA.

Dar, intr-o tara in care profesorul moare de foame si sufera de batjocura, medicul viseaza la o garsoniera iar actorul isi blastama zilele ca nu s-o facut manelist sau fotbalist, de ce ma mai mira ca mahalaua infloreste ca mucegaiul pe o bucata da shaorma uitata intr-un tomberon?!

Cand aud lumea, oraseni veniti de la tara, ca zice: Io fac asa, ca am auzit-o pe Teo, sau pe Raduleasca, sau pe Monica a lu Virinel, sau pe BahmuteanCA CA face asa... mi se scoala paru in cap.

DA CINE P**A MEA I TEO ASTA, FRATE?!?!?! CA IO NU VAD NIMIC ALTCEVA DECAT O JOIANA UMFLATA SI FRUSTRATA!!! CINE GURA MAMII VOASTRE I BAHMUTEANCA ASTA, CA DACA DA DE DOUA ORI DIN CAP ISI DA CREIERU DE TOTI PERETII CRANIENI SI UITA SI CAT FACE 1+1?!?!?!

Am inceput sa avem niste "modele" de viata, de te dor sinapsele...

Pffffff... poate se va trezi careva, vreodata, sa ii deporteze pe toti astia in Siberia, si sa i duca acolo si pe cei ce ne conduc in prezent, sa formeze o tara a lor si a ursilor... da, tare mi ca s-or razvrati ursii si ni trimit inapoi!!!