Tuesday, March 10, 2009

Ce ne facem cu prostimea?!

Pe masura ce analizez, imi dau seama ca "a fi prost" nu inseamna "a nu fi destept", ci invers: "a fi destept" inseamna "a nu fi prost". Pentru ca prostia este o stare axiomatica. Este supa primordiala, gatita in mahala, din care se desprind unul sau altul mai rasariti si se rup de jegul de canal al emisiunilor ce vizeaza un public cu IQ-ul mai mic decat cresterea economica a tarii, sau de mediul infect si dezolant al puliticii, sau de sclavagismul gratuit intr-o firma multinationala (cand spunem la noi in sat ca muncim in mega-super-extra-multinationala, cad babele in cur in cojile de seminte pe care tocmai le-or scuipat). A propos, stiti ca aveti drepturi ca si angajat intr-o firma cu care ati semnat un contract, nu?!

No, dar intrebarea mea e: ce facem, taica, cu prostimea?! Ce facem cu puletii manelari, cocalari, pitziponci, protevisti, telenovelisti, 0-tevisti, puliticieni si pulitisti, cioroi si bozgorieni care inca mai aspira la un Ardeal unit cu patria muma (unde li se cam umfla mucii daca se afla ca sunt din romania)?! Ce ne facem cu hoarda asta?! Ca daca te apuci sa faci sapun din ei - se numeste genocid, Si daca i trimiti in Sibieria, te injura rusu cu niscai surprize nucleare, si daca i trimiti in desertu' Sahara filmu "Mumia" o sa isi piarda titulatura de SF?! Unde sa-i trimiti?!

Incep, deci, sa cred ca cea mai buna solutie pentru ei este: pusi la munca si exploatati pana cad in genunchi si pana cand nu mai pot face fata taxelor si se atarna singuri in Padurea Spanzuratilor! Sau, i-am putea face carne si vanduti in burgheri la mecdonalds sau la cafece... da cred ca in cqazul asta, ar cam sta in gat fraierilor care mananca de acolo de pe jos din farfurie (hmmm... pana la urma nu i o idee chiar asa rea nici asta).

6 comments:

  1. de la o cititoare citire (copy & paste adicatelea):
    ... cea mai buna solutie pentru ei este: pusi la munca si exploatati pana cad in genunchi si pana cand nu mai pot face fata taxelor si se atarna singuri in Padurea Spanzuratilor!

    comentariul persoanei: "cred ca asa gandesc si masonii aia despre noi... pt ei suntem toti prostimea "...

    si daca ma gandesc eu olecutica, cred ca exact asta ni se intampla, doar ca mai scoatem capu din cand in cand din "mocirla" ca sa il bagam la loc...

    ReplyDelete
  2. Pai, nu?! Daca esti prost si te complaci... la ce altceva sa fii folosit?!

    ReplyDelete
  3. aha, si daca nu te complaci, ce faci? La ce iti foloseste?
    Exista sclavii si liderii lor pe planeta asta, din care grupa crezi ca facem parte?
    "Rebeliunea" asta blogoreica nu e decat capul ala ridicat din "mocirla" si atat, in cel mai fericit caz... cainii latra, ursu trece... mamaligile nu explodeaza...
    Blogosfera asta ofera doar o "punga" in care sa iti tipi frustrarile, sa te refulezi si apoi sa nu mai faci nimic.
    Probabil daca era inventata acum cateva sute de ani, nu am mai fi avut atatea razboiaie, toti masculii feroce s-ar fi batut in cuvinte care mai de care mai alese si s-ar fi refulat in spatiul asta virtual.
    Ma rog, intre timp s-au prins liderii nostrii cum sa ne dreseze mai bine ca sa fim cuminti in lesa, chiar daca mai latram unii la alti nu se mia intampla nimic.

    ReplyDelete
  4. "Cartile sunt pentru cei ce stiu sa citeasca". :D

    ReplyDelete
  5. o daaa, carti, televizor, internet, rap, manele, hard-rock, si multe alte "ciolănaşe" cu care sa fie ocupati "căţeii"...
    S-a lucrat la discernamant - un om fara discernamant, oricat de citit ar fi, tot un amarat de roboţel este, si nu face altceva decat sa ne vorbeasca din carti si sa execute ce scrie acolo.
    Cartile le poate scrie si oricine cu bani ;).
    Sa nu uitam ca acum juma' de secol medicii ne garantau ca fumatul este foarte util sanatatii!!!...

    ReplyDelete
  6. Total de acord!

    Dar, stii bine ca prin "carti" ma refeream la "informatia" de orice natura, din orice mediu. DAR, asimilata cu discernamant!

    Oricum, ti-am mai zis: daca mergi pexclusiv pe teoria conspiratiei, ajungi intr-o fundatura unde: TOTUL ESTE FACUT DE ASA NATURA INCAT SA MERGI PE DRUMUL PE CARE TI-L PREGATESC EI!!!

    ReplyDelete